Over Els Verkaik

els profielfoto website

Beweging brengen bij mensen en organisaties zodat we elke dag met plezier naar ons werk gaan en gave dingen maken voor onze klanten.

Ik ben een energieke, gepassioneerde veranderaar die mensen en organisaties in beweging brengt. Dat doe ik vanuit een sterke motivatie om mensen te helpen een mooie plek te creëren waar met plezier gewerkt wordt en samen gave dingen worden gemaakt voor klanten. Ik heb een passie voor Agile en geloof erin dat deze denk- en werkwijze mensen en organisaties helpt vooruit te komen, zodat zij makkelijker kunnen omgaan met veranderingen in hun omgeving. Ik zie Agile niet als doel, maar als een middel om een organisatie wendbaarder te maken, de structuur te vereenvoudigen en de flexibiliteit, passie en plezier bij medewerkers en leidinggevenden naar boven te brengen. Veranderen op eigen kracht!

Agile transformation coach

Ik noem mezelf een frisse, energieke (Agile) Transformatie coach die organisaties, zowel op strategisch als tactisch niveau, begeleid bij de transformatie naar een wendbare en fitte organisatie. Ik help organisaties die snel willen reageren op ontwikkelingen in hun markt, die met creatieve en innovatieve oplossingen willen komen, die toegevoegde waarde voor hun klanten willen leveren en daarnaast ook een aantrekkelijke werkgever willen zijn.

Bij mij gaat het erom dat mensen plezier hebben in hun werk en gelukkig zijn met wat ze doen. Ik ben ervan overtuigd dat het leuk maken van werk niet alleen voor gemotiveerde medewerkers zorgt, maar ook dat daardoor de dienstverlening aan klanten verbeterd en dat dit tevreden en loyale klanten oplevert.

 

Ik help de organisatie op eigen kracht te veranderen, door het persoonlijk leiderschap bij mensen te stimuleren, zodat zij met ideeën gaan komen en oplossingen aandragen waar de organisatie beter van wordt. Hierdoor wordt het transformeren naar een wendbare en fitte organisatie, iets van de mensen zelf.

Wat mij uniek maakt is dat ik mensen in organisaties een warm hart toedraag. Ik ben oprecht betrokken bij hoe mensen zich voelen bij hun dagelijkse werk. Het doet mij pijn als ik zie dat mensen gefrustreerd zijn over hun werk en zich machteloos voelen om het te veranderen. De kracht en talenten van mensen mobiliseren om samen een plek maken waar mensen met plezier naar hun werk gaan, dat is waarom ik dit doe.

Met mij in uw organisatie krijgt u een energieke, creatieve en pragmatische persoon met een mentaliteit die dingen voor elkaar krijgt. Ik neem met vertrouwen de leiding, toon verantwoordelijkheid en ondersteun u bij de transformatie op een manier die bij de organisatie past, maar ook wat de organisatie nodig heeft.

Agile Master en NLP Master practitioner

Ik ben gecertificeerd Agile Master (via het Agile consortium) en NLP Master Practitioner en leer mensen effectief samen te werken in teams, hun communicatieve vaardigheden te verbeteren en hun persoonlijke effectiviteit te vergroten. Met mijn diepgaande kennis van Agile-benaderingen zoals Scrum, SAFe, Spotify en LeSS in combinatie met transformatie-kennis en coachingstechnieken (NLP), kan ik mensen inspireren en motiveren hun patronen te veranderen. Met mijn achtergrond in de teamsport (handbal), heb ik een speciale interesse in het bouwen van goed presterende (Agile) teams. Mijn specialisme is het trainen en coachen van teams en leidinggevenden om wendbaarder te worden met behulp van de Agile werkwijze.

Els werkt al meer dan 25 jaar in de ICT als project manager, trainer, gecertificeerd Agile coach en Lean consultant en helpt (ICT) organisaties hun processen te verbeteren en versnellen, zodat zij beter kunnen inspelen op veranderingen. Wat haar uniek maakt is dat zij haar kennis en ervaring van Agile en Lean combineert met NLP technieken om mensen en organisaties in beweging te krijgen.

 

Ik heb een achtergrond in de IT. Welke rol ik ook vervulde in de IT, voor mij was het altijd een logische en natuurlijke manier van werken om de klant centraal te stellen en te focussen op het opleveren van waarde.  Mijn eerste kennis making met Agile was in  1995 met RAD (Rapid Application Development), gevolgd door DSDM (Dynamic Systems Development Method). Later is daar Scrum bijgekomen. Als Agile trainer, coach en project manager werkte ik vanuit mijn werkgever Capgemini voor grote klanten zoals Abn Amro, Philips, ING en de Rabobank.  Hier heb ik ervaring opgedaan met de transitie van teams en organisaties naar de Agile werkwijze en het inzetten van Lean instrumenten voor het stroomlijnen van de IT-processen.
In 2014 besloot ik om me fulltime te gaan richten op Agile transformaties en ben ik gestart met mijn eigen bedrijf Els Verkaik training en coaching. De afgelopen 5 jaar ben ik fulltime werkzaam als Agile coach bij Rabobank International, ING Commercial Banking, Martini ziekenhuis, ADP, ING Domestic Banking en de Sociale Verzekeringsbank. In deze rol adviseer en begeleid ik organisaties in hun transformatie naar wendbaarheid m.b.v. Agile en Lean.

Mijn CV vind je hier: els verkaik resume v05  en lange versie: everkaik_CV_UK_20190429 KORT

 

Comments are closed