Personal coaching

 

De kracht van de verandering zit in hoe iedereen op zijn eigen manier, vanuit zijn eigen kracht en met zijn eigen talenten bijdraagt aan de verandering van de organisatie als geheel.

IMG-20161101-WA0002

Iedereen in de organisatie kan zorgen dat de organisatie een stukje beter wordt door het goede voorbeeld te geven en anderen te inspireren hetzelfde te doen. Met elkaar maak je er een mooie plek van om te werken, een plek waar je je thuis voelt, geïnspireerd en gemotiveerd voelt. Waar je samen wilt werken aan de missie van de organisatie. Waar je trots bent op de dienstverlening of het product dat je levert. Waar je samen zorgt dat klanten goed geholpen worden en dat ze blijven terug komen. Waar een gezonde organisatiecultuur ontstaat met een gezonde bedrijfsvoering waarmee de organisatie blijft overleven in de dynamische wereld waarin zij zich begeeft. Waar je kunt groeien en ontwikkelen in je vak, steeds beter kunt worden en van elkaar kunt leren. Waar je elke dag met plezier naar toe gaat. Het mooie is, het begint bij jou. Op het moment dat jij gaat geloven dat je daar aan kunt bijdragen, dat je verschil kunt maken en anderen met je mee kunt nemen, dan gaat het gebeuren. Met kleine stapjes, maar wel vooruit.

Persoonlijk leiderschap

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben leiderschap en autoriteit veel te vaak buiten ons geplaatst en bij onze leiding neergelegd. Door de verantwoordelijkheid daar neer te leggen konden we onszelf klein houden. We stelden ons daarmee afhankelijk op van goedkeuring en waardering van anderen en ontwikkelden angst voor het maken van fouten en het nemen van initiatief. Als coach help ik om dat  achter je te laten en weer groots te worden. Zodat je die bijdrage gaat leveren die nodig is om een werkomgeving te creëren waarin gelukkige medewerkers en gelukkige klanten centraal staan en je leiderschap gaat tonen om de omgeving waarin we werken beter te maken voor iedereen.

Ik nodig iedereen uit om van de tribune af te komen en onderdeel van het speelveld te worden. Ga voor in de bus zitten en neem je team en de organisatie met je mee.

Wil je dit best wel, maar ontbreekt je het lef om de stap te zetten? Loop je steeds tegen hetzelfde aan? Het valt niet altijd mee om deze vragen zelf te beantwoorden. Vaak heb je behoefte aan iemand die je daarbij helpt, die spiegelt en je confronteert met je eigen gedrag. Maar ook iemand die de goede vragen stelt, luistert en jou helpt om heldere doelen te stellen en je scherp houdt op je gedrag en het realiseren van je doelstellingen. Als professioneel coach en gecertificeerd NLP Master practitioner help ik jou in de context van je werkomgeving om persoonlijk leiderschap te tonen en effectiever te worden in wat je wilt bijdragen aan de organisatie.

Ben je niet de enige die dit wil, maar zijn er meer in je team of organisatie? Neem dan eens een kijkje in de workshop Power Calimero. Deze workshop heb ik speciaal ontwikkeld om medewerkers bewust te maken van de mogelijkheid die zij hebben om de organisatie te helpen veranderen door zelf te starten.

Durf te dromen en laat je dromen werkelijkheid worden. Zolang je je dagdromen niet uitleeft, misbruik je ze als zoethoudertje. Het zou interessant zijn om bij jezelf na te gaan wat je werkelijk zou willen doen. En zolang je dat niet doet kun je erachter zien te komen wat het eigenlijk is dat je tegenhoudt.

 

Vertrouw erop dat je mag zijn wie je bent en dat je mag doen wat voor jou vreugdevol is. Wat voor jezelf vreugdevol en liefdevol is, zal ook hartverwarmend en stimulerend zijn voor de mensen in je omgeving.

 

Het is ons licht, niet onze schaduw die we het meest angstaanjagend vinden. We vragen onszelf af, wie ben ik dat ik briljant, prachtig, talentvol en geweldig mag zijn?

Door je licht te laten schijnen geef je anderen onbewust toestemming om het zelfde te doen. Als we zijn bevrijd van onze eigen angst, zal onze aanwezigheid automatisch anderen bevrijden van hun angst. (Mandela)

 

 

Comments are closed