Vorige week hadden we echt een feestweek met onze boeklancering en ons jaarlijkse (fysieke) agile connect event. En ook Amigo’s Jeroen en Els vierden hun verjaardag.

Boeklancering

Eindelijk was het moment daar: de boeklancering van ons boek Expeditie Wendbaarheid. Een heugelijk moment dat we hebben gevierd met onze familie en vrienden van de verandering. We hadden heerlijk uitgepakt in restaurant Zuiver in Utrecht met hapjes en drankjes en een interactieve presentatie waarin we vertelden over de reis die we zelf gemaakt hebben om tot het boek te komen. En natuurlijk namen we ons publiek mee op reis door het boek en mochten ze zelf ontdekken hoe wendbaar ze waren. Het was heel fijn om dit moment samen te vieren en ook de mensen te bedanken die aan dit boek hebben bijgedragen, zoals onze uitgever OMJS, onze reviewers Bianca, Esther, Merte, Jeroen, Rebecca en Vivian en natuurlijk Astrid onze grafisch vormgeefster. Zonder hen was dit boek niet zo mooi en strak geworden. Uiteraard zijn wij trots op ons boek en hopen we dat het mensen inspireert om ook aan de slag te gaan om de organisatie waarin je werkt lichter, leuker en wendbaarder te maken.

Agile connect event

Hoe je het boek gebruikt in de praktijk hebben we diezelfde week met een groep Agile Champions op ons jaarlijkse Agile connect event uitgeprobeerd. Aan de hand van de door de Agile champions ingebrachte praktijkcases hebben we een OpenSpace gehouden, waarbij we ons boek als extra hulpbron hebben ingezet.

Een handig hulpmiddel hiervoor is het expeditie wendbaarheid canvas en de bijbehorende legenda. Deze tools helpen je om van de huidige (verstorende) situatie naar de gewenste (meer wendbaarder) situatie te komen. De legenda geeft een overzicht van de schatten die je kunt vinden, de ballast die je kunt lossen en de werkvormen (flessenpost) die je kunt gebruiken om je te helpen de verstorende situatie op te lossen of te verbeteren.

Naast allerlei praktische tips van de agile champions zelf, vond men het boek een waardevolle aanvulling om een stap vooruit te komen.

Wil je ook aan de slag met Expeditie wendbaarheid? Ga dan naar onze website https://amigos.nu/boek/  Hier kun je uiteraard het boek bestellen, de expeditie wendbaarheid canvas downloaden en gebruik maken van de werkvormen en ander materiaal dat we online gratis beschikbaar hebben gesteld voor alle vrienden van de verandering. Om te gebruiken en lekker mee aan de slag te gaan dus!